strokovna literatura   človeški kapital
                   znanje  
odlična poslovna praksa
             
uspešen razvoj zaposlenih
intelektualni kapital  
sodobne organizacije
                        
učinkovitost   ekonomija znanja
 
 

Knjige za poslovno
in osebno odličnost
 
      Program založbe  |  Nakup knjig  |  Prodajna mesta  |  Založba  |  Objave za medije 
   
     
     
 
 

 
Delo od doma
 
» Več o knjigi
 
» Kazalo vsebine
 
» Avtorica knjige
 
» Nakup knjige
 
  Poslovna knjiga
 
Delo od doma
 
Ustvarite si delo nove normalnosti.
Avtorica: Karen Mangia
 
 
 
Zablestite v svetu dela od doma
 
Spretno si uredite domače delovno mesto, osvojite strategije dela od doma, prevzemite kulturo dela na daljavo ter uskladite delo s starševskimi in domačimi obveznostmi.
 
 
 
Izkoristite prednosti virtualnih orodij
 
Spoznajte pravilno uporabo možnosti sestankov prek spletne platforme Zoom, pripravite najboljšo predstavitev, video klice pa pretvorite v zmogljivo delovno orodje.
 
 
 
Ustvarite si kariero nove normalnosti
 
Osvojite novo definicijo uspešnosti, izkoristite nastale priložnosti razvoja in rasti ter si ustvarite novo kariero.
 
 
 

 
     Naslov knjige: Delo od doma
 
     Podnaslov knjige: Ustvarite si delo nove normalnosti
 
     Pooblaščen prevod izdaje v angleškem jeziku z naslovom
     »Working from home«, ki jo je izdala založba John Wiley
     & Sons, Inc., Hoboken, New Jersey, ZDA. Copyright © 2020
     John Wiley & Sons Ltd.
 
     Avtorica knjige: Karen Mangia
 
     Prevod knjige: dr. Renata Mihalič
 
     Oblikovanje naslovnice: Andrejka Belhar Polanc
 
     Založba: Mihalič in Partner d.n.o., Škofja Loka
 
     Tisk: Nonparel d.o.o., Kranj
 
     Distribucija: Avrora AS d.o.o., Tržič  » www.galarna.si
 
     Izid: maj 2021
 
     Število strani in mere: 169 strani, 15 x 23 cm, mehka vezava
 
     ISBN: 978-961-94828-6-5
 
     COBISS ID: 50267395
 
     Cena: 22,50 EUR  V ceni je že vključen 5% DDV.
 
   
         

 
 
Več o knjigi
 
 
    Ali je v delovnem okolju na daljavo, iz kotička domače pisarne, sploh mogoče izvajati učinkovito komuniciranje, ohranjati aktivno sodelovanje, dosegati rast in ustvariti celo svojo zgodbo o uspehu? Da, resnično je mogoče. In s pomočjo te knjige bo to uspelo tudi vam!
 
    Zavedali smo se, da bodo virtualna delovna mesta postala realnost, vendar si nismo predstavljali, da bo ta realnost nastopila tako hitro. Pandemija je zgolj pospešila prihodnost dela in danes smo tu. Sedimo v svojih domačih pisarnah in skušamo odkriti smisel svoje nove kariere na daljavo. Pisarne na sedežih podjetij in drugih organizacij so skrbno načrtovana delovna okolja, ki spodbujajo osredotočenost na delo in storilnost. Ko jih zamenjamo z oddaljenim delovnim mestom, pa ne izgubimo zgolj prednosti osebnih stikov, temveč ostanemo tudi brez vseh tistih dejavnikov, ki nas spodbujajo k delu. Znajdemo se izolirani v prostoru, ki odvrača našo pozornost. Zato so v tej novi normalnosti potrebni novi pristopi k opravljanju dela in vodenja ter drugačne rešitve.
 
    Knjiga, ki prihaja v pravem trenutku, raziskuje vse podrobnosti dela in poslovnega sodelovanja na daljavo. Ponuja nam strokovne napotke za doseganje učinkovitosti in vzpostavljanje skupinske usklajenosti na daljavo, in sicer s pomočjo uporabe sodobnih tehnoloških orodij in strategij. Osnovni korak k uspešnemu delu od doma je ustvarjanje okolja, v katerem bomo lahko poslovno uspešni. Zato nam priročnik nudi koristne napotke o ureditvi virtualnega delovnega mesta in naši prilagoditvi prostoru za delo od doma ter vzpostavitvi povezanosti s sodelavci na daljavo. Knjiga nas usmerja pri učinkovitem sodelovanju in vodenju na daljavo ter oblikovanju virtualnih timov. Kaže nam pot do inovacij in prilagoditev pri delu od doma ter razvoja storilnostne kulture dela na daljavo. Prav tako nam pomaga reševati starševske izzive ob hkratnem delu od doma, osvajati nove navade in delovne rutine ter obvladovati omejitve. Nenazadnje pa nam pomaga tudi pri kariernem usmerjanju in pravilnih strategijah iskanja dela v novi normalnosti ter doseganju kariernega preboja iz domače pisarne.
 
    Vsakdo, ki dela od doma, vsak član virtualnega tima in vsak vodja, ki se je naenkrat znašel v svetu poslovanja na daljavo, si bo zaželel izvod te knjige!
 
 
Mnenja o knjigi
 
»Čas je, da presežemo obstoječe poslovne običaje in spoznanja. Knjiga Karen Mangie se osredotoča tako na osebni kot poslovni uspeh. Ni pomemben prostor, kjer delate, temveč je način dela tisti, ki bo spremenil vaše življenje in življenje vašega tima ter pomagal vaši organizaciji, da v celoti razvije svoj potencial.«
 
– Ray Wang, glavni analitik, ustanovitelj
in predsednik uprave družbe Constellation Research
 
 
»Ta knjiga je obvezno čtivo za vsakogar, ki dela od doma. Manj stresa in več učinka! Podjetniki, direktorji in menedžerji, povzdignite svojo kariero na višjo raven, ne glede na to, kje se nahaja vaša pisarna. Ta knjiga vam bo pokazala, kako to dosežete.«
 
– Dorie Clark, avtorica knjige Reinventing You,
Duke University, Fuqua School of Business
 
 
»Z delom od doma želite pridobiti več. Knjiga razkriva, kako si lahko enostavno in samozavestno ustvarite osupljivo novo normalnost. Uporabite ključne nasvete iz te knjige in osvojili boste strategijo igre, ki spreminja samo igro.«
 
– dr. Todd Dewett, najpopularnejši strokovnjak za usposabljanje s področja menedžmenta na LinkedInu ter avtor knjig Show Your Ink in The Ten Delusions.
 
 
»Ta prepričljiva knjiga predstavlja načrt za doseganje uspešnosti v novih pogojih dela. Ne glede na naravo in obseg vašega dela na daljavo, vam bo uporaba spoznanj iz te knjige pomagala pri prebijanju skozi novi svet dela od doma, in to z manj stresa ter z večjo mero vztrajnosti.«
 
– Arianna Huffington, generalna direktorica družbe
Thrive Global in soustanoviteljica družbe Huffington Post
 
 
»Knjiga je življenjska, aktualna in z lahkoto se poistovetimo z nasveti v njej. Predstavlja načrt za vsako organizacijo, ki želi uspeti v novi normalnosti.«
 
– Saadia Zahidi, direktorica družbe World Economic Forum
in avtorica knjige Fifty Million Rising
 
 
»Opremite se z novimi orodji, ponovno razmislite o svojem delu in spremenite definicijo uspeha. Ta knjiga vam predstavlja, kako to storite s pomočjo nasvetov, ki jih lahko takoj preizkusite v praksi. Knjiga je vodnik, ki ga bo vsak vodja potreboval pri utiranju poti v svojo prihodnost.«
 
– Jeremiah Owyang, poslovni analitik
podjetja Founding Partner, Kaleido Insights
   
         

 
 
Kazalo vsebine
 
 
   1. poglavje: Začetek delovne izmene
 
  
2. poglavje: Možnosti
 
  
3. poglavje: Navade, rutina in omejitve
 
  
4. poglavje: Osupljiv virtualni sestanek: priročnik z navodili
 
  
5. poglavje: Oblikovanje tima, sodelovanje in vodenje na daljavo
 
  
6. poglavje: Delo od doma in starševstvo
 
  
7. poglavje: Nova definicija uspeha v novi normalnosti
 
  
8. poglavje: Pot do inovacij
 
  
9. poglavje: Razvoj storilnostne kulture dela na daljavo
 
10. poglavje: Karierno usmerjanje in strategije iskanja dela
 
11. poglavje: Vzpon
   
   


Karen Mangia
 

 

 
 
Avtorica knjige


     Karen Mangia je članica upravnega odbora družbe Salesforce, odgovorna za analiziranje trga in razumevanje potreb kupcev. Ukvarja se z obstoječimi in bodočimi strankami po vsem svetu ter skupaj z njimi odkriva nove načine doseganja uspešnosti in rasti.
 
    Njeno delo je bilo predstavljeno v reviji Forbes, s svojimi članki pa redno sodeluje na portalu ZDNet in objavlja prispevke za več kot 50.000 zaposlenih v sistemu Salesforce, ki dosega tri milijone uporabnikov širom sveta. Aktivna je tudi v prizadevanjih podjetja za doseganje rasne enakosti in davčne pravičnosti. Prav tako je redna govornica na konferencah TEDx, v okviru katerih predava menedžerjem in poslovnim vodjem po vsem svetu.
 
» www.karenmangia.com

   
 
     
 
 
 

 
Založba MIHALIČ in PARTNER, d.n.o.  Poljanska cesta 52, 4220 Škofja Loka
 
   
mobitel  (051) 20-70-48      faks  (04) 51-24-500      info@zalozba-mihalic.com
 
 
 
© 2021 Založba MIHALIČ in PARTNER, d.n.o.  Vse pravice pridržane.